2022-07-30
近日老友們whatsapp group話出黎食晚飯聚舊吹下水,都3幾年冇見面,佢地一定要有啤酒飲、冇限時果種,並且要座得舒服,地方就腳,食物唔失禮果種火鍋店。於是我左睇右睇,咁多要求都覺得有d煩之際,俾我睇到靚煲皇,於是就在昨天去一試!我第一個19:30去到先攞位座低,覺得餐廳環境很順意,枱與枱之間不會很近,沒有壓迫感之餘,每個位都看到電視,每枱有插蘇、手機快叉、wifi ,感到環境不錯,不久朋友黎齊共3位,佢地都滿意!沒多久湯底先來到,選擇了「毛桃椰青雞煲」,朋友在湯滾即飲了兩碗後說味道不錯,我撈起見有雞、豬肉及其他配料都很足!👍🏻桂花蚌、脆鯇片、紅薯粉、野菜菜藍、新鮮牛胸爽、手切肥牛、羊片、生猛海蝦、美國桶蠔、手打蝦拼墨魚丸等,仲有嘆住啤酒渡過。海鮮、肉類上到黎都很夠色澤,食落都夠爽夠新鮮,令人很有食慾👍🏻我最鍾意食牛胸爽,又香又有咬口!我地食完,飲酒傾計座到凌晨12點半才走,期間侍應沒有吹過人埋單,並且服務態度很友善,真的抵贊!所以今次係冇選擇錯,黎靚煲皇係明志決揀👍🏻下次都會再光顧!