2019-10-06 4445 瀏覽
老朋友相聚最好就去打個火鍋食個痛快,大鴻輝中心11/F 一鍋堂,有咩好樣樣都好,通過手機 QR 落單方便快捷清楚,再講座位以獨立卡位分隔,保持距離私隱度十足,靠窗邊的仲可以邊食邊欣賞居高臨下風景,食物方面除了手機上火鍋料,仲有外面熟食,新鮮蔬菜,雪糕特飲真是包羅萬有,今晚放寬肚皮慢慢嘆!🥢唔係講笑湯底都16 款,藥膳、喇沙、麻辣、泡菜、冬陰公、胡椒豬肚.....討論左十分鐘,最後由女生們話事,😁蕃茄薯仔拼莞茜皮蛋勝出🎉!你們慢慢研究,我先去尋覓熟食先,黃金魚皮嘩😍最佳啤酒伴侶👍!另外仲有開胃沙律菜、日本冷麵同涼拌木耳,全部都是我喜愛的。🥢第一個回合先上場有食肉獸代表出動,美國肩胛肉眼,肉質軟嫩,油脂分怖平均,入口鬆化有牛味。🥢西班牙黑豚肉,肉質同樣嫩滑,對任食火鍋當中來說,這裡提供的食物絕對是有質素。🥢羊肉片🥢手打墨魚丸,彈牙有墨魚香味啊!🥢生猛海蝦肉質彈牙爽口有鮮味。回本之選滋補養生花膠,女生們要叫多碟了。膳片都超有口感,正正子👍。🥢摩天蟹棒身高過一罐啤酒的超巨型蟹棒,又睇得又食得。🥢有我喜歡的蔬菜羽衣甘藍及冰菜都有,睇圖都知有幾鮮嫩,今晚真大飽口福。😋最後當然是甜品時間,今晚提供的

另外仲有開胃沙律菜、日本冷麵同涼拌木耳,全部都是我喜愛的。

🥢羊肉片

🥢手打墨魚丸,彈牙有墨魚香味啊!

🥢生猛海蝦肉質彈牙爽口有鮮味。
回本之選滋補養生花膠,女生們要叫多碟了。
膳片都超有口感,正正子👍。

🥢摩天蟹棒
身高過一罐啤酒的超巨型蟹棒,又睇得又食得。

😋最後當然是甜品時間,今晚提供的哈密瓜雪糕及乳酪,我就挑戰乳酪,再黎多杯!

食到肚滿腸肥一人都係二佰多,一個字 「抵」,不過最好訂枱先,如果去到先等位有排等了!
2019-09-26