2017-08-12 299 瀏覽
自從上次去表姐新居聚會後,都好耐無同表姐食飯傾計😆 所以約表姐今晚食飯,因為我比較早放工,地點梗系要就表姐啦,食乜都交由表姐安排👀😁表姐話佢食過呢間覺得質素幾好,所以今次同我來食😊是晚我地6點幾就入座啦,仲好早😂大廳中主要圓枱,近門口的卡位都坐滿人客了,服務員帶我地到廳內的4人座位間餐廳裝修感覺都比較高檔雅緻,座位都好闊落,坐得舒適👍🏻😊。餐前小食--栗子,花生出面餐廳一般都系花生酸菜,今次有栗子😍我本身都幾鍾意食栗子,d栗子好甜,好綿同粉👍🏻😋 好啱我食,好快我就清曬全部栗子🙈🙈🙈招牌扣肉包--扣肉色澤好靚,醬料夠入味,肉質夠腍,仲有幾片西生菜同芫茜隨個人喜好夾落d包片度食(我喜歡夾曬d配料😆)。包片熱辣辣好軟,扣肉內的肥膏食落一點肥膩感都無,只覺滑滑地,有creamy的感覺,生菜就脆脆的😋😋😋 如有吾系留肚食其他野,真想食多一片🙈溂沙湯海鮮米線--望落以為好辣,但食落吾辣,湯底非常濃厚有椰奶香,用料都豐富,仲有隻溫泉蛋😁 我平時食湯麵都盡量吾飲湯的,但今次我忍吾住一啖接一啖🙈 如果吾系表姐制止我,叫我留肚食其他野,我可能會清底🤣🤣🤣青芥末蝦球--我地點左細份,但都有6只蝦,蝦有炸過

表姐話佢食過呢間覺得質素幾好,所以今次同我來食😊

是晚我地6點幾就入座啦,仲好早😂

餐前小食--栗子,花生
出面餐廳一般都系花生酸菜,今次有栗子😍
前菜

招牌扣肉包

溂沙湯海鮮米線

青芥末蝦球--我地點左細份,但都有6只蝦,蝦有炸過,蝦肉彈牙,用沙律醬加青芥末醬,再配上彈彈帶點咸味的蟹籽,味道十分豐富👍🏻👍🏻如果青芥末味再重點,會更加刺激🤣
青芥末蝦球

咖啡脆雞--印象中我未食過用咖啡整既送,所以一見就好有興趣試,而且見賣相好吸引😂

本來以為咖啡煮送,應該會是苦澀的,但又沒有哦,肉質幾嫩滑😋 要來配白飯幾啱😂
咖啡脆雞

一個甜品可以食到三種味道😂😂

招牌酸柑香茅凍
香茅味好出👍🏻一開始覺得稍甜,擠上青檸汁就剛剛好🤣

清熱去濕消滯😊
前菜