2018-08-14
一家人點都要定時定候出嚟食吓飯增加下感情,呢個鍾意食中菜,嗰個鍾意食西菜,另一個鍾意食日本菜,咁難夾,梗係揀放題啦!我地約左晚上7點,點知一入到去人頭滿滿,估唔到咁好生意喎。一黎就梗係叫刺身先啦,我叫咗每次放題都必食嘅甜蝦同埋帶子,甜蝦都幾大條,有成隻食指咁長,咬落去好鮮甜,帶子都不失色,雖然唔係好大片,但都好甜,值得encore!跟住我哋仲叫咗天婦羅,天婦羅嘅選擇有好多,有蝦,南瓜,番薯,鮮奶等等。我就每樣都有叫啲,每樣都試吓!天婦羅上枱時仲係熱辣辣,好燙口添!蝦天婦羅食落好爽口,南瓜番薯就好香口,而鮮奶天婦羅就好特別,一咬落去口感好軟滑,奶香岀哂黎!好值得試下!仲有要一讚嘅係呢個黃金蝦,黃金蝦唔易整係,大家都知嘅事,整得好食都好需要技巧,雖然係放題,但係呢個黃金蝦都好出色下,外層鹹蛋沾得都幾多,咬落去有鹹香,蝦就夠新鮮,正呀!
我地約左晚上7點,點知一入到去人頭滿滿,估唔到咁好生意喎。