2022-06-25 49 瀏覽
朋友簡左係天后試新鐵板燒,唔好講笑一入到餐廳,望到成個維港即刻心心眼左!😍第一道係水雲菜,口感滑溜,而且爽口。加左醋同薑蓉有開胃既作用!季節刺身有兩款,分別有油甘魚同九洲佐口魚,壽司方面有深海池魚爽口鮮甜!金目鯛彈牙!重頭戲有香煎鵝肝配藍莓醬,選用法國鵝肝,油脂入口即溶。藍莓醬係自家調製,同鵝肝簡直係超完美配搭。鐵板燒既頭菜係牛油鐵板大蝦,蝦係原隻野生大虎蝦。一蝦三食,蝦身和蝦頭,分開烹調,可以即刻食用,點檸檬汁,又或者點特製海鮮汁,彈牙的蝦肉配勁有膏香的蝦頭。原汁原味!之後有香草牛油帆立貝。師傅話係用新鮮油帆立貝,有香蔥香烤,勁鮮甜!美國頂級牛肉可以簡厚燒或薄燒,又有特製牛油汁。肉身夠圓厚,而且鮮嫩多汁。再嚟係美國頂級牛肉,配有黑椒鹽、自家炸蒜片卜卜脆好香口,牛肉粒夠嫩滑,薄燒卷住香蔥,另外洋蔥加入左沙醋伴碟,可以解膩。當然唔少得鐵板炒飯配海帶麵豉湯。炒飯加入左櫻花蝦,但口感又不會太乾身,有驚喜!最後仲有炒什菜,有香菇、椰菜絲感覺健康👻配上熱辣辣既麵豉湯,perfect🤘🏻
朋友簡左係天后試新鐵板燒,唔好講笑
一入到餐廳,望到成個維港即刻心心眼左!😍

第一道係水雲菜,口感滑溜,而且爽口。
加左醋同薑蓉有開胃既作用!

季節刺身有兩款,分別有油甘魚同九洲佐口魚,
壽司方面有深海池魚爽口鮮甜!
金目鯛彈牙!

美國頂級牛肉可以簡厚燒或薄燒,又有特製牛

最後仲有炒什菜,有香菇、椰菜絲感覺健康👻
配上熱辣辣既麵豉湯,perfect🤘🏻