2020-10-23 66 瀏覽
登龍街一向被視為銅鑼灣「食街」, 由街頭去到街尾. 全部都係食店, 每一間都充滿特色~今次我就去咗V Point既豊勝手丼, 睇個名都知主打「丼飯」, 我以前有去過舊舖, 新店都係第一次嚟, 裝修同以前差唔多, 但空間感就大大提升~今次我唔食生冷嘢, 就點咗個慢煮格格斯牛小扒丼嚟食, 隨餐送沙律、前菜、味噌湯水, 沙律味道唔錯, 酸酸甜甜, 沙律菜清新爽脆, 食完好開胃~慢煮格格斯牛小扒丼丼飯內有好多小牛扒, 感覺都幾足料, 而飯面放咗半隻流心蛋, 蛋味香濃, 好濕潤, 食時加少少落牛小扒喥, 有提鮮作用, 而小牛扒經過慢煮後, 肉汁被緊鎖住, 口感嫩滑juicy, 好好味~

升~

慢煮格格斯牛小扒丼