2023-05-17 1507 瀏覽
位於灣仔既The Oyster House以生蠔聞名, 一直係我收藏的餐廳,今晚相約朋友仔慶祝生日食生蠔💯😍😍我們點了好多正野😍😍我地最愛3款生蠔,味道各有千秋,非常鮮甜😋😋出產自南非生蠔🦪:-Rollex M蠔肉質肥厚又多汁,海水味較淡,味道鮮甜。出產自法國嘅生蠔🦪:-Lambert No.2和 LA Lune No.1味道清新,蘸上檸檬汁酸微微,好開胃。💗💕鮮吞拿魚,牛油果及脆焗芝士沙律:芝士外皮焗得好脆,芝士味夠香濃,配上牛油果,番茄,吞拿魚等,營養健康。❤️鮮海膽阿根廷紅蝦刺身:口感有層次,有海膽甘甜細膩,再配紅蝦鮮甜和大大粒魚子醬,好驚喜。🍴豬肋條配薯片:豬肋條肉質嫩滑,好多汁美味,薯片脆卜卜。🥣黑松露野菌忌廉湯  :濃郁嘅黑松露野菌,食到野菌碎,口感好creamy 。餐包吃起來感覺像吃蛋糕,好鬆軟。🍴原隻魷魚焗釀意大利飯:意大利飯釀在大大條魷魚裡面,加入忌廉及香草醬再配上魷魚香味,口感豐富。🥧香蕉拖肥蛋糕味道香滑,甜味適中。吃得開心難忘😋😘

出產自南非生蠔🦪:

-Rollex M蠔肉質肥厚又多汁,海水味較淡,味道鮮甜。

出產自法國嘅生蠔🦪:

💗💕鮮吞拿魚,牛油果及脆焗芝士沙律:

❤️鮮海膽阿根廷紅蝦刺身:

🍴豬肋條配薯片:

豬肋條肉質嫩滑,好多汁美味,薯片脆卜卜。

🥣黑松露野菌忌廉湯  :

🍴原隻魷魚焗釀意大利飯:

🥧香蕉拖肥蛋糕味道香滑,甜味適中。

吃得開心難忘😋😘

2023-05-17