餐廳: 麥記美食
資訊:

2019-10-27 1246 瀏覽
呢間的北角總店評價幾好,但以前返學竟然無食過好在依家係屋企附近開左間je,有機會俾我試到啱啱去到見無人,買左煎餃同煎包試下先。各10蚊,包有3隻,餃都應該係3隻,但佢就送多隻俾我地。煎餃皮脆肉嫩雖然唔係啱啱煎起,但佢係個鍋度都有熱住。所以食嗰時仲有微溫。煎包個饀同餃的一樣,但略嫌個皮厚左啲。包底都係脆的,但包頂的皮可以薄啲就perfect喇!所以推介煎餃子🥟試食完之後,梗係要追加煎餃啦。再order左小籠包同葱餅。小籠包即叫即蒸,要等7-8分鐘。同樣都係皮薄饀靚,幾鮮味。不過無湯係入面,但就幾juicy. 趁熱食,唔錯丫葱餅買俾丫媽食的,所以唔評論喇!如果佢開係我屋村個商場就好啦
呢間的北角總店評價幾好,但以前返學竟然無食過
好在依家係屋企附近開左間je,有機會俾我試到

煎餃皮脆肉嫩
所以推介煎餃子🥟

試食完之後,梗係要追加煎餃啦。再order左小籠包同葱餅。

葱餅買俾丫媽食的,所以唔評論喇!
如果佢開係我屋村個商場就好啦
煎餃