2021-07-18
泰斗朋友生日選擇左係尖沙咀食泰國菜慶祝!之前有朋友推介過泰斗,已經心心念念好想試,今次終於試到!我哋三個人叫左生蝦(食泰菜必食!),冬陰功湯,明爐魚,同大蝦。生蝦配上蒜頭同辣椒,點埋個酸辣醬十分開胃!冬陰功湯非常驚喜!用原個新鮮椰子黎煲,非常有椰香而且唔太辣,唔食辣嘅朋友都飲晒!店員仲主動黎幫我地分湯,又刮埋啲椰子肉出嚟,第一次飲冬陰功湯係加埋新鮮椰肉,啖啖足料,好好味好滿足!大蝦上既時候有一個小小的火焰表演睇,打卡一流!椰香咖哩汁大蝦好惹味,食完隻蝦啲汁用黎點麵包或薄餅都會好正!最後上既明爐魚好大條,面頭有好多香料,未開火都已經芳香撲鼻,令人食慾大增!個人最欣賞入面啲粉絲,索晒個湯底,好出色!另外仲有一專門點魚既自家製醬料,再將條魚提升到另外一個層次😋😋😋我哋唔夠時間買蛋糕,然後發現呢度都有小蛋糕賣!店員仲會親手為你寫生日牌,好有心思!最驚喜嘅係佢哋會送上一張即影即有,朋友好開心🥳覺得我哋準備得好好👍🏻其實都係店員嘅功勞😆我覺得店員的服務和態度非常之好🥰🥰都會成為我以後再來食的原因環境方面有分室內室外, 但室外一啲都唔熱,因為同樣有冷氣,而且望住海防道一排樹,好有在外國度假的感覺☺️
生蝦配上蒜頭同辣椒,點埋個酸辣醬十分開胃!