2012-11-05 144 瀏覽
食左一排,而家先動筆,因一個懶字!不過難得對呢度有共鳴,幾懶都寫寫!隱藏喺蘭桂芳一角,一般來說唔會特別留意到。但本人被友人名為地圖王,當然難唔到我!當晚同朋友六時多去到,時間尚早未有客人,一入門口紅紅嘅日本燈飾吸引我不停開始拍攝,好彩餐廳都冇話唔俾影,任我自由拍照!上層嘅座位原來唔多,勝在近距離睇到廚師嘅一舉一動,感覺親切,整體裝潢都好似令我覺得去左日本咁!正!食物:先黎迷你前菜,可以自己揀一款!味道唔錯!之後有成座山咁高嘅椰菜沙律,撈芝麻醬食好夾,賣相吸引,份量好多,抵食,二正!再點左蛋卷,係食日本嘢唔可以唔試嘅!嘩!冇令我失望,蛋味濃郁,伴碟嘅蘿蔔茸味道甜甜,又係正!爐端燒餐廳梗要點串燒,散叫左幾款梅子豚肉,腐皮年糕等,本人唔係專家,但廚師恰如其分嘅手藝確保串燒冇燒焦同仍然juicy已令人欣賞了!當然正!再黎個蕎麥冷麵,麵質不過軟,入口感覺啱啱好,果然係主菜後一種快樂享受!五正啦!最後點左雪糕,聽聞喺日本入口,不時轉換,今次就好好彩有出名嘅綠茶同香芋,感覺特別creamy, 連唔係咁好甜品嘅我都覺得好滿足!超正!小吃一餐,抱著肚子回家去,氣氛亦好好,咁多正,友人果然冇介紹錯!只嫌價

小吃一餐,抱著肚子回家去,氣氛亦好好,咁多正,友人果然冇介紹錯!只嫌價格略貴,不過心感出色嘅小店能有更多知音人就好啦!

2012-07-31
用餐優惠