2017-01-14 924 瀏覽
米芝蓮係咪好巴閉呢?真係唔知啦,但係星期日既添好運真係等位都已經等左差不多半個鐘,好在呢日柑太同我太多時間,先有耐性等到入座。入座後發覺四周環境十足大飯堂一般,客人與客人之間幾乎沒有多餘的空位,很擠逼,睇左點心紙後,擔心眼闊肚窄,於是就叫幾個招牌點心試下。首先上場係叉燒包,一入口發覺非常之熱,味道還可以,不過酥皮未係好脆,入面既叉燒內涵好食肉味多汁。蝦餃一般大小,入面蝦豬肉比例剛好,而外皮煙韌無一夾就散開,味道唔錯自家拉腸粉幾好食,而入口口感彈牙煙韌,配上甜咸度剛好的豉油,可以話係驚喜之作。桂花糕比起坊間相比,味道較淡,沒有加入太多糖,反而食到桂花香甜之味,不俗。

酥皮叉燒包
腸粉