2012-09-06 23 瀏覽
是晚我地包場試了 "The Taste of AVA",二小時任食24道菜譜。 雖則說是兩小時,我地食了三個半鐘有多,都沒被人STOP。黎之前以為可以試盡24式...高估自己了。>.< 呢度個VIEW好靚,飽覽維港景;坐位也舒適,餐廳環境氣氛好好。至於服務,有位負責人特別落力,好到我們有點驚!哈哈!Overall 既 dishes 都中上,特別推介以下數款:Romaine Leaves - Caesar Salad,酸酸地岩我河車。King Prawn - 原隻大蝦好味,估唔到配上的大蝦薯餅更掂。US Boneless Short Rib - 牛肋很腍很嫩口,配上的薯蓉黑松露味道好出,正。Langoustine - 小龍蝦鮮甜,但我更愛配菜意大利香草薯寶。Chocolate Dessert - chocolate tart with dark chocolate brandy sorbet,是朱古力,點都要推。

雖則說是兩小時,我地食了三個半鐘有多,都沒被人STOP。

黎之前以為可以試盡24式...高估自己了。>.<

至於服務,有位負責人特別落力,好到我們有點驚!哈哈!

Romaine Leaves
King Prawn
US Boneless Short Rib
Langoustine
Chocolate Dessert

題外話/補充資料: HSBC Credit card - 30% off for this set
2012-09-03
Langoustine