2020-10-20 639 瀏覽
其實我自己同男朋友都真係好鍾意食burger銅鑼灣呢個地方簡直係burger勝地😙喺百德新街後少少行完街就有一間新選擇👍😍叫moomooplus價錢上面佢真係一啲都唔貴而且環境又幾大幾舒適我諗之後用嚟睇波或者同朋友飲嘢都唔錯🤪首先小食方面我哋叫咗一個炸雞鎚原來係四隻唔同嘅sauce 都有所以自己想要咩味都OK💋食落去勁Juicy又脆 所以我哋再嗌多左六隻🤣🤣🤣另外一個我哋要咗一個肉醬薯條估唔到嘅係原來配合埋burger會有套餐價 勁抵食 相信佢個肉醬係自己調校,酸味同辣味適中薯條啱啱新鮮炸起,淋落去特別會有芝士同肉醬嘅香味👍到今日嘅主菜burger啦!!男朋友要嘅係美式之堡對於鍾意食牛肉嘅佢來講呢個真係好正!!牛肉嘅脂肪同牛肉嘅比例真係唔錯所以食落去特別多肉汁 加埋佢本身會有BBQ汁所以一咬落去就會有好多肉汁湧出😘好有滿足感而且仲有煙肉芝士蕃茄生菜又唔驚太過油膩 同埋層次感都唔錯佢塊牛肉仲厚過我隻手指😂😂我自己就不嬲好鍾意食有菠蘿嘅burger所以我自己要咗熱帶之堡牛肉一樣都係好有肉汁👍😂我呢個最正嘅係菠蘿同煙肉融合埋一齊嘅時候酸酸甜甜特別易入口而且我嗰醬係千島醬超好食!!雖然食到真係
其實我自己同男朋友都真係好鍾意食burger

🤣🤣🤣

另外一個我哋要咗一個肉醬薯條
薯條啱啱新鮮炸起,
淋落去特別會有芝士同肉醬嘅香味👍

到今日嘅主菜burger啦!!
男朋友要嘅係美式之堡
對於鍾意食牛肉嘅佢來講呢個真係好正!!
牛肉嘅脂肪同牛肉嘅比例真係唔錯
所以食落去特別多肉汁 加埋佢本身會有BBQ汁
所以一咬落去就會有好多肉汁湧出😘好有滿足感
而且仲有煙肉芝士蕃茄生菜
又唔驚太過油膩 同埋層次感都唔錯
佢塊牛肉仲厚過我隻手指😂😂

我自己就不嬲好鍾意食有菠蘿嘅burger
所以我自己要咗熱帶之堡
而且我嗰醬係千島醬超好食!!

雖然食到真係好飽但係見到佢有newyork cheesecake 都嗌埋!!!
因為真係唔多地方有
佢哋真係好貼心將舊Tweets cake幫我哋已經有條界線分咗兩份😎
餅底做得唔錯 而佢中間嘅cream cheese就正 好友奶香而且調校得唔錯食落去好有芝士味 隔離佢仲放咗啲長做伴碟添

食咗burger呢啲咁有份量嘅main
我哋就要埋佢嘅Lemonade😂男朋友話要同我一樣試吓
入口嗰種酸味係會令到本身食咗嘢嘅味道油膩感去除晒👍 而且又抵嗌

• 熱帶之堡
  • 經典之堡