2023-02-01
雪山冰室一入到,有種復古,舊香港感覺🤭坐位亦都好舒服,我哋2個人佢地都俾我哋坐3人位,鬆動好多!而且佢地keep住都有街坊一家大小咁入,好旺場!爆餡蛋牛治(烘底) $28好厚個蛋😍入面有啲蔥,免治牛,同juicy 蛋,好好食!仲要烘過個底,脆卜卜,外脆內軟!性價比好高咼🎉波士頓龍蝦叻沙摻摻 $98竟然唔洗$100食到龍蝦😱好吸引咼!一上到都幾大碗,有半隻龍蝦!入面好多膏,雖然唔算好大隻,但勝在好鮮甜,肉質彈牙!將龍蝦肉再點落喇沙湯黎食,又係另一個風味呀🤭好食!摻摻按傳統黎做有米粉同油麵,米粉唔係普通個種,比較彈牙銀絲米粉咁!而且個叻沙湯唔算辣好濃味,好好食,我偷偷飲咗一碗🤣🤭椒鹽豬扒飯(炒底) $68見係signature,就試下先!啲飯炒得好乾身,粒粒分明,好食!佢豬扒亦都好多肉,唔係淨骨!!醃得好入味,食到有小小香茅😍好正呀!!
爆餡蛋牛治(烘底) $28
波士頓龍蝦叻沙摻摻 $98