2021-03-06
《舒適的高質西餐廳》想同👭三五知己🍸飲杯野🍽食下野又可以靜靜地🗣傾下計既話可以上黎呢間極有情調既🎍綠洲餐廳🛖餐廳環境好靚、怖置成一個小綠洲、空間感大、枱同枱之間相隔遠、俾人幾GRAND💃🏼既感覺、無壓迫感。餐廳界開左兩個區域,一邊座位🕯燈光昏暗比較有情調,另一邊💡燈光光猛,有大家鐘意既🛖鳥籠打卡位,做左一個強烈既🌞日與夜🌘既對比。今次夜晚黎到,我地就揀左坐🕯昏暗個邊同朋友🍹摸模杯底。每張餐枱頭頂有打燈,📸影相打卡都好靚架。炭烤牛肉係餐廳其中一項主打,但我地2個女仔就無叫到,想食啲無咁飽肚既野,我地揀左✨香蒜白酒藍🦪青口伴法包✨ 💰138🦪大大隻肥美既青口數量驚人,食極都有,啖啖肉,好香好鮮味。青口沾滿左香濃嘅蒜味🧄同白酒香🥂😛伴碟有烘到好香脆嘅法包條比你點下湯汁精華黎食🥖🥖🤤不建議直接飲啲汁,因為會偏濃味✨蒜香辣椒海蜆意粉✨ 💰198海蜆大大粒好圓潤,味道鮮甜,連同🧄蒜香風味,微微泛辣🌶,好惹味。🍝意粉係小編最鐘意食既扁意粉,硬度適中,帶嚼勁,入口油滑滋味。食材配搭得宜,水準十分高💯另外值得一讚佢地既🍸Signature Mocktail ✨Eden Garden✨ 💰88Seedli
今次夜晚黎到,我地就揀左坐🕯昏暗個邊同朋友🍹摸模杯底。
每張餐枱頭頂有打燈,📸影相打卡都好靚架。
✨香蒜白酒藍🦪青口伴法包✨ 💰138
香蒜白酒藍🦪青口伴法包
香蒜白酒藍🦪青口伴法包
🦪大大隻肥美既青口數量驚人,食極都有,啖啖肉,好香好鮮味。
青口沾滿左香濃嘅蒜味🧄同白酒香🥂😛
伴碟有烘到好香脆嘅法包條比你點下湯汁精華黎食🥖🥖🤤
不建議直接飲啲汁,因為會偏濃味
✨蒜香辣椒海蜆意粉✨ 💰198
另外值得一讚佢地既🍸Signature Mocktail
✨Eden Garden✨ 💰88
Seedlip Grove 42, Elderflower Gomme, Apple Juice, Citrus, Fresh Mint Leaves, Soda Water.
🍸 接骨木花加薄荷葉溝梳打水,仲用上芳香嘅無酒精蒸餾酒。
味道酸酸甜甜好refresh,味道有驚喜。
大大杯都好襟飲,飲完好止渴😛,好岩食完濃味既野食解一解膩。
🫓✨荷蘭鐵鍋鬆餅配新鮮雜莓、楓糖漿及楓糖核桃雪糕✨💰88
荷蘭鐵鍋鬆餅配新鮮雜莓、楓糖漿及楓糖核桃雪糕
😍全晚最期待的一部份,果然無令人失望😙見到都令人流哂口水🤤
店主話呢份甜品係即煮,要等15min
🤩一份驚喜之作,食到我同朋友仔都大讚💯,起初以為只係一塊普普通通薄薄既pancake🫓,印象中係出面食到個啲都唔厚,無咩咬口,🥚蛋味更加不要說了,但呢碟食左一啖我地都不約而同話好好食呀!!
🔥熱辣辣班戟配以🍳鑄鐵鍋登場,賣相非常吸引。
好濃既🥚蛋香味,煙煙韌韌有咬口,💛超鐘意呢種口感,有小小似食緊麻薯既感覺。
🍯淋上楓蜜醬更甜美可口,topping 有🫐藍莓、🍓士多啤梨、🍨核桃雪糕,令口感味道更豐富。
幾種食物同一時間放入口真係有意想不到嘅美味😍,值得叫黎試下。
絕對係同🐢🍯談心既好去處