招聘中
薪金面議
6天前
薪金面議
6天前
今日同舊同事聚會 去番舊公司附近食 咁岩同事推介呢間新泰東南亞餐廳 🍴就急不及待要去試下😄首先講下呢到環境 我覺得都幾闊落 空間好大同朋友聚就好岩了 同埋呢到人氣好高企 都幾滿座 好彩一早book了位☺️首先 佢個menu選擇都蠻多的 而且非常吸引 今次我地就揀了以下野食&野飲1. 椰青沙冰呢杯椰青沙冰真係特別推介! 雖然佢就比其他飲料貴了少少 但它的確真材實料 份量仲幾多 個沙冰非常smooth 同透心涼 夏天飲就仲可以解暑tim 而且仲會飲到啖啖椰香果肉 🤤2. 越式燒香雞釀香茅黃飯呢道菜需環很高煮食技巧 能夠把咁多既香茅黃飯塞入雞裡面都唔係一件易事 味道方面絕對比到驚喜我 個燒春雞好嫩滑 esp 個雞脾位 鮮味十足又鎖到汁 🤘🏻而個香茅黃飯個飯香好開胃 味道一流 同雞一齊食就絕配了!!🔥3. 燒西冷牛扒 (5成熟)呢個西冷牛扒我地叫了5成熟 而食落去真係煮得岩岩好 唔使點汁都夠味 肉感唔會太榎歰歰 非常恰好☺️4. 泰式青咖哩 配 印度酥餅 + 馬拉盞通菜嚟到呢到又點否以唔點青咖哩呢 啲椰奶好香 同青咖哩好夾 睇得出調製青咖哩需要很多工夫同技巧 另外它少少既香辣味道更令我更肚餓 所以

首先 佢個menu選擇都蠻多的 而且非常吸引
今次我地就揀了以下野食&野飲

1. 椰青沙冰

2. 越式燒香雞釀香茅黃飯

3. 燒西冷牛扒 (5成熟)

4. 泰式青咖哩 配 印度酥餅 + 馬拉盞通菜

嚟到呢到又點否以唔點青咖哩呢 啲椰奶好香 同青咖哩好夾 睇得出調製青咖哩需要很多工夫同技巧 另外它少少既香辣味道更令我更肚餓 所以我係咁點印度酥餅一齊食 個酥餅都值得一讚 非常酥脆 口感十足!❤️
講開辣 個通菜都係嗜辣人士之選 師傅炒得好香 非常開胃🤤

我地四個人點了好多野食 全部都好驚喜 好好味 勁滿足☺️
5. 泰式甜品大拼盆

最後又豈能錯過甜品呢 我特別鐘意個芒果🥭糯米飯 芒果好甜好新鮮 而它糯米飯既椰香味很重 而且好軟糯 好易入口 同平時外面食好硬身既顯然唔同 見到餐廳真材實料 有心機製作每一道菜❤️