GREEN

2017-10-19 9229 瀏覽
一個月前,同班好同事傾開去邊飲飲食食😋淑女一號同二號都分享話食過依間酒店既Lady’s Night Dinner set . 💃🏻佢地話唔錯,講到好正咁,令到淑女三號至六號都好想去。-一個月前已經夾好日子,book 埋位黎試下依間酒店星期三晚既lady’s night special 。🎉事前一晚 ,反轉成個衣櫃,終於搵到有條見得下人既連身裙。好彩好彩 👑平時番工眼耳口鼻都唔會點執,今日為左依餐飯,都花左幾分鐘執下既。💄💋-大約18:45 一行六人柴娃娃到左其實之前讀U, 都有黎過依間酒店既afternoon tea set 同buffet ,環境依舊感覺唔錯。❤️雖然三個女仔一個墟,今晚有兩大個。但我地都盡量保持優雅既儀態去享受今晚既晚餐。🍾-❤️Dinner set 名為 「Ladies Special ! Eat Drink & Be Delighted 」 揀好左前菜、主菜同飲品侍應就捧著一大盤麵包俾我地選擇當晚有香草包(軟身)及蕃茄包 (硬身)麵包略嫌不夠熱。🍞-之後就上頭盤啦Wa! 好豐富🎉頭盤🎉: 海鮮拼盤配魚子醬有中國海蝦🦐、青島鮑魚、奧地利帶子、法國海螺🐚、魚子醬及刺身拼
一個月前,同班好同事傾開去邊飲飲食食😋
佢地話唔錯,講到好正咁,令到淑女三號至六號都好想去。
大約18:45 一行六人柴娃娃到左
雖然三個女仔一個墟,今晚有兩大個。
但我地都盡量保持優雅既儀態去享受今晚既晚餐。🍾

揀好左前菜、主菜同飲品
侍應就捧著一大盤麵包俾我地選擇
當晚有香草包(軟身)及蕃茄包 (硬身)
麵包略嫌不夠熱。🍞

之後就上頭盤啦
Wa! 好豐富
🎉頭盤🎉:
海鮮拼盤配魚子醬

有中國海蝦🦐、青島鮑魚、奧地利帶子、法國海螺🐚、魚子醬及刺身拼盤 (三文魚、吞拿魚、甜蝦)
❤️最喜歡海蝦及鮑魚
鮑魚都頗爽口鮮甜,唔需要額外點醬汁,已經好食了。
🦐海蝦亦很鮮甜,配泰式醬汁味道好夾
刺身都算厚切,略嫌吞拿魚多筋
魚子醬配餅乾,口感幾特別,唔會腥
帶子海螺就鮮味一般

🎉主菜🎉:
有三款可選擇
🍝/🐟/🐑
我揀左香煎鮮魚配鮮茄番紅花牛油汁
魚肉頗滑,皮煎得香脆
配埋滑溜既薯蓉

配上百香果及雲呢拿雪糕
底下既脆脆都幾香口
我比較喜歡雲呢拿雪糕
質感幼滑,奶味重
百香果偏酸,飲左酒開始眼訓,食左一啖個人即刻醒哂。😂
Misty  Wednesday  Sweet

當晚cocktail / mocktail 各有三款
🍸🍾🍹🍷🥃🍻
比較喜歡cocktail 既Sweet Punch
甜味比較重,幾易入口
個人認為
Sour Lizzy and Spicy Lady 比較難飲😂

Spicy  Lady

Sweet  Punch