2014-10-04 2042 瀏覽
瑞記咖啡,我已經期待左好耐架喇!一直都好想黎,但係上兩次黎都好唔好彩摸門釘,今次終於食到喇~今次真係好好彩,我大約五點黎到,唔需要等位,即時入座之後原來佢五點半就關門!!第一次黎,但係都知道呢度最出名的係西多士同埋凍奶茶,今次雖然只係自己一個人黎,不過都決定要一次過試哂呢兩樣野!凍奶茶雖然用玻璃瓶黎裝係其中一個好吸引的賣點,望落懷舊得黎亦都好得意,不過除此之外,佢的味道都好正架!玻璃瓶的凍奶茶裝好就直接放落雪櫃,半粒冰都唔會落,所以奶茶味一D都冇溝淡,加上茶味好濃,飲落好滑,亦都唔會太甜~ 雖然玻璃瓶睇落好似好細支咁,但係都好夠飲!西多士另一樣好出名的西多士,特別的地方係佢係非油炸,而係煎既~另外佢亦唔係用糖漿,而係用奶醬既~不過我覺得呢兩樣都唔係令西多士吸引的最主要原因,而係呢度的西多士真係好香蛋味!就咁望落去已經見到有蛋漿係面,不過神奇的地方係食落蛋漿一D都唔厚~ 另外要讚的係,即使係煎的野食,但食落都唔覺得好熱氣,非常軟!不過一個人食哂成份,感覺就有D膩,因為真係有D多油....

凍奶茶
西多士