2021-01-21 97 瀏覽
係你們心目中,一餐有質素的西餐會有咩元素,大家都可能會有唔同的反應,有人可能覺得貴就一定好,有人又可能會覺得食物擺設,亦有人可能覺得味道。而我每次都會被呢樣野,影響我對間餐廳的感覺,係咩?咪就係d 侍應的服務囉! 一餐飯味道,環境, 食物質素都重要,但如果d 侍應服務態度差我就唔會去食了。今次去 Bellevue 係因為見到網上好多人讚他們服務態度好好, 而我見野食都好吸引,岩我和謙謙食,所以就同謙謙來嘆個假日 lunch。入門口我嘩左一聲,因我見到一個超大的❤心型花海貼在大玻璃上😍😍😍😍, 我即同謙謙講好靚呀!侍應竟然聽到,即安排大心心的附近枱比我座,我開心到暈。我和謙謙座底後細心的侍應同謙謙介紹今日的餐牌話比佢聽今日餐湯係咩,有咩甜品咁,我好開心因為呢到d 侍應姐姐對小朋友好有耐性,令我好放鬆係到慢慢食野。我和謙謙叫左兩份午餐:⚛ 南瓜蓉湯 ~ 甜甜的南瓜打到蓉,所以入口勁creamy, 侍應姐姐主動問我地要唔要加胡椒,加左一點提一提味。⚛ 餐包 ~ 搽一點點牛油就可以了。⚛ 燒雞肉伴牛油果沙律 ~ 幾件輕輕燒過的雞肉,配上牛油果再加小了少許黑醋汁,酸酸甜甜超開胃呀!⚛ 香煎

我和謙謙叫左兩份午餐:

⚛ 餐包 ~ 搽一點點牛油就可以了。

⚛ 香煎美國豬扒伴西梅燒汁 ~ 3薄片的豬扒食起來夠腍配以西梅燒汁幾有新意, 岩哂謙謙呢d 小朋友自己食,因豬扒夠腍可以自己切阿媽唔洗幫忙,加上配菜有齊三色椒和脆肉瓜好健康。

⚛ 香煎鱸魚扒伴百里香汁 ~ 條鱸魚煎得剛剛好,魚皮脆,魚肉夠滑, 配百里香汁更帶出魚的鮮味,伴菜亦夠多色,仲有最吸引我的薯蓉,大大加分

🍮 最後甜品仲叫左我和謙最愛的焦糖燉蛋,用呢個creamy 到暈的甜品作結尾真係好sweet,因面層的焦糖夠脆,內裏夠滑。

食飽飽的我就嘆返杯🥤 ice cappuccino ,而謙謙就飲佢最愛的🥤 ice chocolate 。

美滿的一餐,就完結了,我覺得呢到絕對適合一家大細來食的,食物高質,侍應又細心, 包你唔會遇到黑面情況。

情人節大家可以來打卡啦!個心心位堅正🥰