2023-12-20 305 瀏覽
一嚟到這家店,已經聞到一陣陣紫薯嘅香甜,令人期待!首先落手試嗰款牛油果碎蛋沙律牛角包,夾入去軟滑嘅牛油果蓉同碎蛋,咬落去外皮微酥,內裡彈牙有勁,嘩,幾夾!加埋外脆內腍嘅幼薯條,一啖一啖嘅快感真係欲罷不能🍟。跟住試嗰紫薯窩夫,真係得意到喊,色彩繽紛吸晴!窩夫暖笠笠,香脆得嚟唔會過於油膩,搭配咗紫薯雪糕嘅話,味道層次豐富,夾雜咗輕微嘅綠茶香氣,冰涼滑溜,幾開心😋。最後啲焦糖布甸咖啡,起初有啲猶豫,不過打散咗布甸之後嘅每一啖,就係完美嘅甜蜜交織,邊度搵得到呢款新奇體驗!咖啡嘅香濃同布甸嘅香甜,撞出新火花,絕對係飲品界嘅黑馬🏇。喺這家店嘆嘅一個下午,好滿足!無論係視覺、嗅覺定味覺,個個都話事,好似走咗一趟紫薯樂園,歡樂氣氛滿滿,港式嘅悠閒完全體現咗出來,重點係,並唔會令腹中感覺罪惡——好正!下次還會再來探索其他款式,滿滿期待呀!🥰