餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2022-08-29 2813 瀏覽
呢一間位於尖沙咀素食餐廳主打係fusion料理❤️🥰午餐亦都非常之多選擇,當日去到午餐時段幾乎全場爆滿,價錢合理。餐廳環境都幾舒服,座位之間都唔會太過擠迫😊今次同有友人試咗兩款唔同嘅午餐set😎~以下係詳細食評.▫ 乾炒素牛河 配 香脆腐皮卷$88⭐️ 強烈推介⭐️午餐一set包括餐湯、主食、飲品,餐湯我就選擇左西湯-南瓜扁豆玉米忌廉濃湯配香脆法包 🥳南瓜湯一直都係我嘅至愛,呢一間餐廳嘅南瓜湯比我想像中好飲,而且唔知絕對唔係嗌貨貨色,南瓜湯唔係打到好滑漏嗰種!南瓜湯非常之有口感,食得到扁豆、玉米粒質感,味道清甜😍而且法包堅脆口,夾埋一齊食實在太滿足啦!🤯而乾炒素牛河簡直好食到爆燈,估唔到素食嘅乾炒牛河都咁吸引😁味道好惹味,重點係唔會好似傳統嘅乾炒牛河炒到油淋淋,感覺更加健康,而且佢嘅香脆腐皮卷真係好好食,豆味濃郁~.▫ 鮮茄芝士素漢堡扒焗黃金蛋炒飯 $98同樣都係set餐,但呢一款朋友就點咗中湯🥰姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯味道非常之清甜,忍唔住偷飲咗朋友碗湯好多啖🤣而且我都係第一次食素漢堡扒,感覺同食炸豬扒真係差唔多,幾可亂真😍醬汁方面,有點似羅宋湯既味道,有驚喜!加上係黃金炒飯底,令到成個焗飯

▫ 乾炒素牛河 配 香脆腐皮卷$88

▫ 鮮茄芝士素漢堡扒焗黃金蛋炒飯 $98
同樣都係set餐,但呢一款朋友就點咗中湯🥰姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯味道非常之清甜,忍唔住偷飲咗朋友碗湯好多啖🤣而且我都係第一次食素漢堡扒,感覺同食炸豬扒真係差唔多,幾可亂真😍醬汁方面,有點似羅宋湯既味道,有驚喜!加上係黃金炒飯底,令到成個焗飯更加昇華!不得不提就係邪惡熱辣辣拉絲芝士~🤭估唔到食素食都可以咁豐富,連朋友都話下次一定要encore再嚟🥳🥳
  • 前菜
  • 乾炒素牛河配香脆腐皮卷