星期六大食妹同朋友去尖沙咀食素食, 之前經過2DP就好想去食, 可惜夜晚好多人襯住星期六唔洗返工, 過果頭探朋友班同食好西<牛油果楓糖芒果吐司>朋友嗌左份比較少人嗌嘅牛油果楓糖芒果吐司, 估唔到竟然超好食吐司底好煙韌, 牛油果配上芒果好清甜, 再以楓糖調味有畫龍點睛之感<純素芝士Dip Dip Impossible 紐約漢堡>大食妹就嗌左份純素芝士Dip Dip Impossible 紐約漢堡, 再加配牛油果漢堡包有得揀常規漢堡或者純素奇亞籽漢堡大食妹揀左後者, 純素奇亞籽漢堡味道好香, 食嘅時候會感覺到奇亞籽嘅粒粒口感, 配上偏鬆化嘅素牛同有啲咖喱味嘅純素芝士Dip Dip都唔錯<伯爵豆乳>食飯又點可以唔嗌野飲呢天氣有啲凍, 朋友就嗌左杯熱伯爵豆乳伯爵混合豆乳味道幾特別, 飲落微甜, 無負擔<防彈奶昔(普通版)>大食妹就嗌左杯防彈奶昔(普通版)裏面混合牛油果、可可粉同牛奶, 係杯質感比較濃稠嘅邪惡飲品<蜜瓜•牛奶刨冰>食完正餐, 當然又係甜品時間啦蜜瓜•牛奶刨冰係大食妹推介, 大家一定一定要食平時嘅牛奶刨
襯住星期六唔洗返工, 過果頭探朋友班同食好西
<牛油果楓糖芒果吐司>

<純素芝士Dip Dip Impossible 紐約漢堡>
漢堡包有得揀常規漢堡或者純素奇亞籽漢堡

<伯爵豆乳>
食飯又點可以唔嗌野飲呢
天氣有啲凍, 朋友就嗌左杯熱伯爵豆乳
伯爵混合豆乳味道幾特別, 飲落微甜, 無負擔

<防彈奶昔(普通版)>
大食妹就嗌左杯防彈奶昔(普通版)
裏面混合牛油果、可可粉同牛奶, 係杯質感比較濃稠嘅邪惡飲品

<蜜瓜•牛奶刨冰>
食完正餐, 當然又係甜品時間啦
蜜瓜•牛奶刨冰係大食妹推介, 大家一定一定要食
平時嘅牛奶刨冰都係刨完冰再加牛奶, 但2DP嘅就係直接將牛奶雪成冰, 然後再刨成雪花狀
刨冰牛奶味非常濃厚, 亦唔會一啖有味一啖無味, 蜜瓜都好新鮮香甜

• 蜜瓜•牛奶刨冰
  • 牛油果楓糖芒果吐司