2023-12-14 563 瀏覽
我即將要離開長沙灣呢個工作左5年嘅地方,喺離開之前要食番餐好嘅!! 😎公司附近開左間文青café小店,佈置得唔錯,入到去感覺休閒。我D同事全部都揀炸雞扒配窩夫,但自己減緊肥,食多D蛋白質之餘,又唔可以食太多炸野,所以最後揀左款含蛋量比較高嘅餐。蟹肉蟹粉滑蛋墨西哥夾餅 夾餅熱食果陣仲有少少乾脆,但凍左就會變韌少少,特別下面果塊,痴住張牛油紙實一實😂食落蟹肉蟹粉唔會好明顯,要細賞之下先FEEL到。蟹粉無好腥,不過稱唔上好味。我個人麻麻地呢個組合😅,蛋亦唔夠蛋香。紅豆Latte(熱)反而呢度嘅Latte好好味!! 雖然無紅豆粒、亦無紅豆沙沙,不過飲落好有紅豆香,唔甜之餘,仲有少少苦。🤤個人會因為咖啡而再嚟。甜品是日甜品係Oreo蛋糕,平時我唔食cream,因為多數都好甜、好香精,但呢度嘅cream好有奶味,而且唔會好甜,不過食完油膩感都幾重架!!整體環境舒服,職員有禮貎,咖啡好飲,食物就唔係我杯茶。

蟹肉蟹粉滑蛋墨西哥夾餅
蟹肉蟹粉滑蛋墨西哥夾餅

我個人麻麻地呢個組合😅,蛋亦唔夠蛋香。

紅豆Latte(熱)
紅豆Latte

反而呢度嘅Latte好好味!!

甜品

整體環境舒服,職員有禮貎,咖啡好飲,食物就唔係我杯茶。
2023-12-13
紅豆Latte