2024-01-22 870 瀏覽
係荃灣百老匯睇完電影,去佐一間裝潢日式木系和風feel,,卡座又舒服,還是榻榻米座位,可以比食客飽覽窗外景色,望到紅葉裝飾超有氣氛🍁◆火炙刺身三文魚&鰻魚茶漬飯🫖🍱三文魚厚切,經火炙後更香,內部仍然保持著鮮嫩的質感。鰻魚味道香濃,口感柔軟。我選擇鰹魚湯,,加入適量Wasabi同食,口感更清新美味,一啖茶漬一啖飯,享受湯的味道,好滿足!◆燒花魚一夜干定食🍱定食仲包麵豉湯、白飯、兩小碟漬物,魚肉實淨帶有鹹鮮味,,煎得外皮脆肉嫩滑,幾抵食👍◆芒果西柚紅茶及雜莓香橙茶🍹味道清新而微甜,雜莓與西柚的果香恰到好處地融入紅茶之中,清新又解渴!甜點 ◆ 期間限定甜點冬雪白玉窩夫 🍡🧇 深深吸引住我,賣相好靚,由兩件窩夫面係提拉米蘇仲有一球抹茶雪糕旁邊仲有芒果粒,同白玉丸子,連埋食口感豐富又不會太甜,好睇又好食😋◆士多啤梨芭菲 🍓🍧賣相好靚,頂層係軟雪糕,入面有寒天、脆脆片、銅鑼燒,中間嗰層係雪糕同士多啤梨粒粒,,食到底就係士多啤梨醬!不過不失😋

◆火炙刺身三文魚&鰻魚茶漬飯🫖🍱

◆燒花魚一夜干定食🍱

◆芒果西柚紅茶及雜莓香橙茶🍹

甜點
◆ 期間限定甜點冬雪白玉窩夫 🍡🧇

◆士多啤梨芭菲 🍓🍧
賣相好靚,頂層係軟雪糕,

期間限定甜點冬雪白玉窩夫
2024-01-20