2016-09-30 1884 瀏覽
係open rice見到呢間小店評價吾錯,拖左個friend一齊去食。Lunch Time人多係正常,等左10分鐘,裏面邊個阿姨好客氣咁叫我地入去, 終於有得食啦。我自己唔係好食得辣,所以叫招牌豬手麵係微辣,而我個friend食得辣,但都係叫咗中辣,因為之後就係地道辣,佢驚頂唔順。等左5分鐘d面就到,見到中辣碗麵真係有啲嚇親,紅博博。碗麵有四至五舊牛腩,朋友話唔算好辣,相等於三哥譚x嘅4至5小辣,重點係個麻辣湯底,真係好香,因為我個人都鍾情於麻辣多酸辣啦,正中下懷。食完之後有啲一粒粒嘅花椒係個湯度,就係呢啲花椒為碗湯畫龍點睛!啲牛腩炆得好淋,肥瘦適中正!我碗豬手麵都唔弱,微辣對於我來講剛剛好,加埋三大嚿豬手份量真係好足,麵質好似日本拉麵同上海麵,軟硬拿捏得剛剛好,係一碗好麵。我同friend食完都好回味,呢種小店真係好有心,好味得來分量又足,價錢合理,平時食晏又可以多個選擇啦。
招牌香辣牛肉麵
招牌豬手麵