泰國野食依家係香港周圍都係,雖然水準都係唔會特別差特別好,不過要搵間岀色嘅,通常平民店係命中率高啲嘅!😎夜晚8點左右到,店入面都坐滿左人,好幸運地咁啱有位👍🏻 因爲係小店,位置都唔大,要加位先坐到5人。依間鋪其他菜份量唔多,唯獨係依個豬肉生菜包好足料😌仲可免費添加生菜~雙拼海南雞比較平平,啲雞冇特別嫩,然後汁都唔係話好特別,豬頸肉尚可太想食甜食所以叫左個芒果糯米飯,不過真係失望🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️芒果唔甜,成碟唔凍好溫,個人中意再椰汁味重少少...雖然佢話係有蟹粉,不過我都唔係好食得岀,當普通咖哩包食都可以填飽個肚縱觀整體比較好食嘅係依個拼盆,一定要熱食同加泰式辣醬!不過可惜係4人份哈哈完無意外,除左經過紅磡又找不到野食,應該都唔會再次光顧了🤣🤣 始終泰國野嚟講九龍城比較地道

2018-04-11