2020-01-17 9364 瀏覽
其實 我哋呢啲返工周圍去食飯就周圍食。今日黎到旺角就試咗一間由台灣人開嘅麵舖,叫做阿木麵店。 一行到門口已經有一個講普通話嘅侍應問你幾多位。後尾發現呢一個應該就係老闆娘啦。食台灣嘢點少得鹽酥雞?諗都唔諗就已經叫咗一份鹽酥雞。另外佢以麵店見稱,緊係唔食飯食麵啦。 我又一貫作風叫咗佢哋標左一個有好吃標誌嘅紅燒牛肉牛筋麵 ,同埋黑糖珍珠鮮奶。首先杯黑糖珍珠鮮奶,黑糖珍珠味唔咁夠,可能煮既時間唔夠,珍珠個心唔係好透,有d硬。鹽酥雞比較失望,個雞感覺就好似係炸定放喺度ready咁嘅,可能lunch 較忙,食落唔熱同埋已經有D淋。最後個紅燒 牛肉牛筋麵,D牛肉牛筋炆得好人味,入口即溶好好味, 湯底都幾特別 ,有小小辣辣地。如果鍾意食辣 佢地有仲有自製辣椒醬,落足料架, 鐘意食重可以買一樽返屋企食。👍🏻