餐廳: Porterhouse - Seafood & Steak
資訊:

2018-11-09 14277 瀏覽
老公一早就訂左呢度慶祝我地一齊左28個月,之後佢發現有個APPS訂台最高可以有50% OFF . 所以就改早左18:00食阿嫂都黎過,佢就講過話唔好抱太大期望,咁我當然打左個折門口接待既男職員就同呢間西餐有點格格不入.相信職位係高一級,不過反而普通上餐既職員服務仲比較好!點餐後就上左一個麵包籃,有硬包,脆餅,厚實蛋糕質地既包,正常麵包老公想食蠔,就嗌左2隻,羨慕死我,大肚既我得個望字.不過蠔偏瘦.蠔汁好特別,酸酸辣辣,我地用黎點包又幾好渦!澳洲MB3牛,等左差不多成個鐘先有得食.一上台係有D失望,係個擺碟令我失望,雖則話貴牛既話,唔需要太華麗既擺碟,但係一間收呢個價錢,又有咁好環境既餐廳下見到一碟咁樣擺碟既牛,難免有點失望!好似呢個牛真係幾好食!牛味重,7成都岩岩好! 我就要左黑蒜牛油同紅酒汁,基本上無點黎食,因為就咁食都已經好正伴碟要左3款SHARE, 芝士通粉,咸到食一啖要飲三啖水,根本無辨法食落去焗龍蝦,肉質幾彈牙,無雪味黑松露薯蓉,係重味既,不過睇張相都知有幾油!老公嗌左羊,我地以為佢上錯,因為我地都以為係羊架.不過呢個羊係差既,UN到切成分鐘都切唔到.如果正價黎食,我會覺得好
老公一早就訂左呢度慶祝我地一齊左28個月,

阿嫂都黎過,佢就講過話唔好抱太大期望,咁我當然打左個折

焗龍蝦,肉質幾彈牙,無雪味

黑松露薯蓉,係重味既,不過睇張相都知有幾油!

老公嗌左羊,我地以為佢上錯,因為我地都以為係羊架.
不過呢個羊係差既,UN到切成分鐘都切唔到.

如果正價黎食,我會覺得好激心
半價既話一試無仿既....
2018-11-05
紀念日