2015-08-24 387 瀏覽
我同呀媽中午係附近睇完場戲, 成肚爆谷唔想食正餐, 就去松記食個糖水消消暑依家食個糖水閒閒地都三四十蚊, 無三四十 都要廿尾雖然佐敦松記近年都有加價, 但加幅唔算大, 可以接受, 依然便過唔少糖水店松記最旺場應該係D人食完晚飯直落糖水果陣佐敦松記坐位算舒服, 冷氣好勁, 仲有洗手間 我地兩個一坐低就例牌叫個幻彩明珠, 話說我由佢19蚊食到佢依家好似26蚊左右幻彩明珠多奶, 真係爽到呢!!  cream奶, 好滑呀! 水果依然係滿瀉有水果例如係奇異果唔當造佢係唔會賣, 幾好! 幻彩明珠底有涼粉西米等, 真心透心涼!!!!水果新鮮, 所以唔洗點落糖水, 幾正!!!另一樣必叫就係榴槤班戟啦!! 榴槤勁香, cream 又係好滑! 層綠色皮都好香呀,雖然唔sure係咪榴槤做,但兩者夾埋軟綿綿, 好香滑!!! 爽爽爽!!!!又叫左薑汁丸子, 有六種味, 做底的薑汁好濃味! 讚個餡有芝麻, 紅豆等等, 好足料好滑至於木糠布丁就唔多掂啦, 純粹係威化餅口感, 布丁個味道唔岩我, 太淡
依家食個糖水閒閒地都三四十蚊, 無三四十 都要廿尾

松記最旺場應該係D人食完晚飯直落糖水果陣
佐敦松記坐位算舒服, 冷氣好勁, 仲有洗手間

幻彩明珠多奶, 真係爽到呢!!
 cream奶, 好滑呀! 水果依然係滿瀉

水果新鮮, 所以唔洗點落糖水, 幾正!!!

另一樣必叫就係榴槤班戟啦!!

又叫左薑汁丸子, 有六種味, 做底的薑汁好濃味! 讚
個餡有芝麻, 紅豆等等, 好足料好滑

幻彩明珠
榴槤班戟