2019-12-05
難得一日休息,食好D比自己喘息一下,約左係紅磡試下呢間鮨文。前菜係茶碗蒸,特別既地方係面頭滿滿既三文魚子,師父好有心機預先用處理過,食起黎帶甜,仲有酒香,配底下蒸蛋味道好夾跟住就係魚生,剝皮魚刺身, 魚肉相對清淡所以師傅用魚肝整成醬汁一齊食,補足魚味,魚肉爽口炸帆立貝,咬落去彈口鮮甜,而且望落係一絲一絲,證明非常新鮮,配埋自制他他醬,一啖擺落口就最滿足當造秋刀魚刺身,本身魚味獨特味濃,配埋薑蓉,蔥粒,係好平衡既味道,厚切既刺身點食都係爽拖羅海膽多士,多士黎講真係好豐富,咁鮮味既兩樣魚生做組合,食落口真係要慢慢咀嚼,細味品嘗,兩塊烘過既面包平衡拖羅油脂,食極都唔膩跟住就深海池魚壽司,魚生同飯比例剛好,厚切既深海池魚就係口感豐富,魚肉結實彈牙白蝦壽司面頭滿滿既白蝦,食落口漿住漿住,當造季節,自然鮮甜好味北寄貝壽司除左有貝類既鮮味,仲有爽甜脆口口感,食左幾件都仲得赤身壽司 配搭自家特制醬汁,吊出本身魚鮮味,加埋爽口口感,一D都唔輸拖羅食完赤身就當然係拖羅,三塊咁搭住擺落口,就當係係滿足 滿足同滿足啦,夠新鮮 夠味道 最後一個係右口魚手卷,可以選擇灸燒,我個人鍾意魚生,彈牙爽口既口感,配埋靚既
北寄貝壽司除左有貝類既鮮味,仲有爽甜脆口
口感,食左幾件都仲得
最後一個係右口魚手卷,可以選擇灸燒,我個人鍾意魚生,彈牙爽口既口感,配埋靚既紫菜,同軟綿飯既口感,三位一體,咁先係完滿