2023-02-16
☕️最近去咗一間飲茶好正嘅地方,佢哋唔單止d點心好食又有特色😍估唔到佢地仲有個Team Lab主題嘅打卡房添📷真係勁靚呀❤️啱曬鍾意打卡嘅我地呀🥳🥳🛵餐廳裝修亦別具心思😍懷舊得來又帶點Modern❤️餐廳中間仲有一架電單車裝飾🛵優雅得來又帶點型格👍好好feel呢🥳🥳🥢佢哋啲點心賣相好精緻又🈶️驚喜🥳真係色香味俱全呢🥳🥳🍅鮮茄鮮竹卷 $38🌈呢個鮮茄鮮竹卷放咗係個好古式古香嘅靚盅入面😍剩係賣相已經超高貴喇✅而且味道都唔錯👍鮮竹卷加入咗新鮮嘅蕃茄🍅味道帶有酸甜😋入口好滑好開胃呢🥳🦢黑白天鵝 $50🌈係點心紙入面見到呢個叫黑白天我鵝嘅點心🥧見咁得意又唔知係乜東東🧐好奇之下咪叫黎睇下囉😜上枱個見到原來係將兩隻做得好精緻嘅天鵝🦢放咗入個雀巢入面😍裡面仲有兩隻鵪鶉蛋添🥳小朋友見到一定會好開心😀唔止賣相吸引打卡📷黑天鵝裏面係杏仁餡❤️而白天鵝就係豆沙餡❤️口感軟糯😋 而且仲好好食添🤤🐟魚湯金魚餃 $48🌈真係要讚呢度嘅師傅手工同心思👏🏻每個點心都又靚又好食🤤仲有係比我好多驚喜添🥳呢個魚湯金魚餃保將蝦餃做成金魚仔嘅樣子🐟金魚仔頂仲有金箔添❤️將金魚仔放咗入淺淺嘅湯盤入面🐟金魚仔好似係度游水咁😜啱曬我地打卡呀📷📷🦀碧
🥢佢哋啲點心賣相好精緻又🈶️驚喜🥳真係色香味俱全呢🥳🥳
🍅鮮茄鮮竹卷 $38
🦢黑白天鵝 $50
🐟魚湯金魚餃 $48
🦀碧綠蟹肉蛋白炸雀巢 $158
🌈完全冇諗過呢個碧綠蟹肉蛋白炸雀巢雀巢可以🈶️個咁靚嘅賣相📷佢地將一棵菜變成一朵大菜花🌼賣相靚到爆燈💡雀巢就用幼麵炸嘅🔥脆卜卜又好味🤤加埋鮮甜既蟹肉同蛋白芡汁✅呢個好推介喔🥳🥳