2019-03-01 45 瀏覽
請你滾,滾出去🎶🎵邊爐控又出動喇!難得約埋幾個好朋友食飯,就係要一路傾計,一路十下十下啦。酒鍋嘅鍋底都好有睇頭,有佛跳牆,酒火入鍋等等,我地叫左個夢幻花園,一鍋五味,包括四川麻辣,花膠雞,喇沙海鮮,黑松露雜菌,同埋木瓜雪耳,有辣有唔辣,任君選擇。鍋底一上枱真係好夢幻,面頭有滿滿嘅蛋白,有食用花做裝飾,梗係要照多兩張相。侍應再喺中間木瓜雪耳加入乾冰,更加有夢幻同仙氣迫人。等乾冰效果完左之後,侍應就幫我地加湯喇,正式開動!每樣邊爐料都好精緻,我個人就比較喜歡個豬肉,好有咬口,唔會太乾,加入四川麻辣鍋底就更加惹味。而響鈴加入紫菜就更加香喇,味道嘅層面即刻提升左。墨魚丸整到企鵝嘅形狀,金粉企鵝造型好可愛,令人唔捨得放佢入熱辣辣嘅鍋底度呀!最後都係狠狠地咬落去,又幾彈牙喎!
請你滾,滾出去🎶🎵

2019-02-26