2023-08-18
成日見到好多人去呢間火鍋餐廳度打卡,賣相超級吸引,原來依家香江花月喺香港有幾間嘅分店。而每一間嘅裝修都好有特色,每個地方都係打卡嘅地點!因為最近Barbie電影成為城中熱話,呢間餐廳都推出咗粉紅色系列嘅火鍋套餐,見到咁特別我都叫咗試下!《粉紅夢幻套餐》粉紅套餐當然唔少得呢個湯底都係粉紅色啦,呢個粉紅牛乳玫瑰鍋見到已經覺得好別出心裁!上到枱面個湯底賣相好吸引,其實呢個粉紅湯底主要係用牛乳同埋木瓜熬製而成,味道比較清甜!⭐️粉紅墨魚滑佢成個賣相都好似一個砵仔糕。墨魚滑好彈牙,好好味😋⭐️太極兩儀呢個其實係牛肉豬肉拼盤,其實味道好特別,眼見牛肉就係紅酒當中,整熟佢嘅時候食到淡淡的酒香味。兩款肉類嘅口感都唔錯!⭐️精緻火鍋配料火鍋配料方面我就揀咗四款,包括七彩餃子、七色丸、火鍋點心同花花綠綠。唔到餐廳好有心思,七色嘅餃子同埋丸其實都有唔同嘅口味,每一款都幾好食!最特別嘅係火鍋點心,原來係好有創意地用點心嘅菜式運用變成火鍋配料,可以還原點心既味道😋除咗嘢食之外,呢度都仲有好多唔同雞尾酒同特色飲品嘅選擇。我就叫做花月豪庭同香芳幻。兩款嘅外表都非常之吸引,味道都唔錯嫁😄
《粉紅夢幻套餐》
⭐️粉紅墨魚滑
佢成個賣相都好似一個砵仔糕。墨魚滑好彈牙,好好味😋
⭐️太極兩儀
⭐️精緻火鍋配料