2022-08-21 34 瀏覽
Fashion Walk呢邊環境不嬲都好靚,所以同媽咪過嚟呢邊食嘢😍見到呢間係米芝蓮餐廳又唔算太貴,就試下佢啦!入到嚟覺得環境好好,好有高級感,吊燈好有氣派,完全唔係我想像中平時食開海南雞嘅裝修。呢間餐廳叫天天海南雞飯,就緊係要揀番碟海南雞再加一個小煲雞油飯。首先令我非常驚訝嘅係雞油飯,非常大煲,份量十足,幾抵食。而且個飯食落好香好好味呀!個海南雞好滑,個皮好薄好滑又唔肥膩。好大碟好多肉。仲有3個醬汁,我最中意係泰式酸辣汁。配海南雞酸酸辣辣好惹味😋另外叫咗黑松露墨魚蝦多士,多士好脆,入面嘅墨魚蝦肉非常彈牙。口感非常豐富。黑松路味好香!最後仲叫咗個古法肉骨茶,入面有4、5條大大條既肉骨,仲有d豬肚、豆卜等等,非常足料。肉骨好稔,完全唔係好乾好鞋嘅煲湯豬肉咁。個湯好香胡椒味,好濃郁😍米芝蓮餐廳,果然係好好味呀,而且真係唔算貴!值得推介!
米芝蓮餐廳,果然係好好味呀,而且真係唔算貴!值得推介!