餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2021-09-26 252 瀏覽
譚仔三哥幾乎係我呢排嘅飯堂,見佢新出左幾樣野,費事成日食開嗰幾樣,今次試吓新推出嘅螺酸湯豬皮螺片米線 一上枱已經聞到好香嘅酸筍味道,食落個湯底好正宗,酸酸辣辣,但同平時嗰種酸辣又有啲唔同,湯底採用深海海螺切片加入用傳統古法醃製嘅爽脆酸筍同酸辣豆角,酸香鮮甜,幾特別又幾好食,越食越過癮~配料方面,有海螺片同埋麻辣豬皮,個人覺得份量都幾多,海螺片同豬皮都大大塊👍🏻真係好惹味食譚仔三哥唔可以唔叫小食,試埋新出嘅椒麻涼拌魚爽肚 之前出過魚爽肚之後一直都作為配料,爽口彈牙好受歡迎,今次見到佢出咗小食即刻點,配埋三哥秘製椒麻汁同手拍青瓜,好味,雖然佢五小辣,但食落又唔算好辣,好鍾意呢個辣汁! 飲品方面,試左新嘅鳳梨藍蝶花香特飲,一上枱已經好吸引,好靚好岩打卡,以鳳梨同青檸調配,底層係鳳梨果茸,加入顏色獨特的碟豆花,做出漸變效果,味道酸酸甜甜👍🏻解渴又解辣,將特飲提昇至另一層次。

一上枱已經聞到好香嘅酸筍味道,食落個湯底好正宗,

食譚仔三哥唔可以唔叫小食,試埋新出嘅椒麻涼拌魚爽肚

螺酸湯米線