2019-02-12
假日就係要悠閒一下,感受下文青風格~一行二人黎到呢間環境以木為主既裝修,簡單樸素,係談心嘅好地方。🌻講番正題,今次叫咗一個定食套餐,可以揀白飯或者穀飯,另外仲有三款小食,有沙律仲有湯。🌻以定食黎講,個人非常欣賞套餐嘅組合,每種小食都係小份量,但係可以品嚐到唔同嘅食物味道而且每種小食嘅食物質素都唔差,特別係佢嘅雞扒雞扒有柚子之香,係特色之處。另外仲有野菜鍋、玉子🌻順帶一提,套餐附送甜品 豆乳雪糕雪糕嘅豆乳味非常濃郁,係市面上較少見嘅種類,而且低卡路里哦但係如果你本身唔係好豆乳味,個濃味感覺就未必適合喇~🌻最後,一定要提嘅就係餐廳主打嘅米粉pancake!米粉Pancake採用日本米磨成既米粉、雞蛋、北海道粟米粉製成,口感頗軟熟,味道同一般嘅pancake差唔多,但緊記要趁熱食
另外仲有野菜鍋、玉子
🌻順帶一提,套餐附送甜品 豆乳雪糕