同朋友係旺角搵食,經過紅橋就想試下,因為紅橋係OpenRice評價都幾高,而且餐牌幾吸引價錢又唔貴,又有我最愛既海南雞飯就決定入去食啦, 餐廳佈置簡單,同普通茶餐廳一樣,但當食物到左你面前之後就大有驚喜。其實食海南雞飯,我最在意係個油飯,油飯好味特別加分,有d餐廳既只係做到d飯上左色但係無應有既味。而哩到既油飯有香味粒粒分明,唔錯既!而d雞係去左骨,望落都好滑嘟嘟,雞皮很滑,雞肉很算嫰唔會好老,而個汁就比平時食開既有d唔同,辣汁帶點酸,而另一個就有麻油香。整體黎講的確唔錯。50幾蚊既價錢,包餐湯同餐飲真係物超所值得!由於係下午茶時段就叫左個蟹肉牛角包配薯角,牛角酥好有牛油香味,而且好鬆脆而且啖啖蟹肉夾埋蕃茄生菜,好有層次口感好唔錯,薯角有蜜糖係面好夠味,簡簡單單的確唔錯。 我諗我會再係晚餐時段再食多次,想試埋其他野。同朋友諗唔到食咩既話,哩間確實係唔錯既選擇,平,令,正~~