冇錯!又係台灣菜😚😚朋友介紹,大角嘴埃華街有一台灣店嘅蛋餅巧似台灣的味道,所以趁今日去開附近就試試! 「老厝邊」台語就是老隔居的意思...名字很特別又親切🥰🥰店舖裝修感覺像台灣的夜市,但很簡潔衞生👍🏻其中一位店員應該是台灣女生(聽口音🤨)所以真係有置身台灣的感覺🙊眷村紅燒牛肉湯麵,牛肉大大件,很厚身但入口即溶,配菜蘿蔔亦很淋很入味!湯底濃郁麵亦夠爽口彈牙👍🏻薯餅蛋餅,朋友果然沒有介紹錯!真係好似台灣吃的蛋餅,蛋餅厚度剛好,不太薄亦不會太厚,薯餅夠脆,加上芝士和蛋,估唔到又咁夾!味道不太濃剛剛好!如果喜歡濃味,可以配合個醬汁一起吃!塔香鹹酥雞,外脆而雞肉很鮮嫩亦夠肉汁👍🏻味道不會太鹹亦不會太油膩👍🏻最後加埋一杯鮮草凍鮮奶,幸福的味道就係咁簡單🥰🥰🥰

最後加埋一杯鮮草凍鮮奶,幸福的味道就係咁簡單🥰🥰🥰