2008-04-15 3 瀏覽
*抵讚之處*食物唔錯吧,上枱快,地方較濶落.*不足之處*等了又等又等*平均消費*$100*詳細內容*鼎泰豐再來香港,仲話係台北直營店.. 好期待.. 一早放工衝去食.. 諗住六點半前唔洗排隊吧?點知都係要排,都等左幾個字.. 跟住我見到條龍愈來愈長.. 好誇張..很奇怪的,由RECEPTION到帶位到落單侍應,清一色講國語.. 係咪想營造身處台灣的感覺呢吓?擺飛仔等位時已比定ORDER紙你,等你TICK嘢食,好趕時間咁喎.我兩條友叫咗小籠包,蟹粉小籠包,滷水牛肚,酸辣湯,同紅燒牛肉麵...個湯好快上枱.. 之但係.. 好多胡椒粉..係好多料..連蛋花都好大塊.. 但係...又唔酸又唔辣.. 想點呀?我見隔離枱都話唔夠辣..牛肚好細碟囉..小籠包一啖一個,D皮唔算好簿,之但係又幾煙韌,似乎唔易夾穿.. 食落都多汁,不過鮮味唔夠囉... 唔見得好食過翡翠拉麵... 蟹粉小籠都係OK啦.. 都叫好味.. 但係我地期望更好味的嘛!! 台北老店明明好好味的!!!難道真係要飛台北食!!埋單都$260.. 唔平唔貴啦..
*抵讚之處*食物唔錯吧,上枱快,地方較濶落.

*不足之處*等了又等又等

*平均消費*$100

牛肚好細碟囉..
埋單都$260.. 唔平唔貴啦..