冇錯,呢間餐廳已經係第二次食!😂諗諗不忘佢嘅串燒同埋大頭蝦!第一次去嘅時候,冇咩策略,又掛住影相😂未試盡所有嘢,今次醒咗好多,俾d新攻略大家!😼餐廳主打流水蝦任夾,但想講串燒、熟食都幾出色😀海鮮都超過10款!串燒、肉類、蔬菜有接近50款!多款飲品、包括啤酒燒酒都係任飲!仲有個重點,入座每人會送一串白鱔⭐️,味道調好曬,燒完鱔肉又嫩滑又彈牙,仲要好多汁,外層薄脆,真心勁好食!🫠流水蝦係好生猛,夾完要先放入冰桶!蝦要雪一陣,再剪腳先攞去燒。活蝦嘅蝦肉都比較彈牙,頭有好多膏,香濃嘅!😍📍海鮮:扇貝、鮑魚、蠔、蜆、魚、魷魚等等。📍 串燒/ 肉類:雞軟骨、雞皮紫薯、金菇肥牛、翠玉瓜、羊架、芝士腸、鴨胸、鵪鶉蛋、雞翼、玉子等等。佢個爐下層可以燒串燒,上層燒海鮮,幾有效率!🤌🏻🌟私心攻略:1. 熟食區嘅麻辣椒鹽蝦,非常好食,因為炒熟,蝦膏仲留係蝦頭入面,麻辣椒鹽好香口!重點係唔洗燒就食到😻2. 佢嘅泰式辣醬非常出色,沾各款海鮮都非常好味😍雪糕方面,有Coco Berry 同埋阿波羅,我就加埋香蕉、朱古力醬,整咗個香蕉船。😉2.5小時任食,都幾抵食,因為食物選擇真係好多,質素亦不錯!🫶🏻

📍海鮮:扇貝、鮑魚、蠔、蜆、魚、魷魚等等。

佢個爐下層可以燒串燒,上層燒海鮮,幾有效率!🤌🏻

🌟私心攻略:

2. 佢嘅泰式辣醬非常出色,沾各款海鮮都非常好味😍

2022-12-21
160 分鐘 (堂食)