2017-09-14
呢晚想食下好西 就約左朋友黎呢到食上次黎食lunch 已經覺得好高質 今次食晚餐 勁期待☺️☺️首先我地叫左兩杯餐酒 佢仲有d 生果粒係入面 酸酸地 好開胃☺️☺️蟹肉煙三文魚沙律配荔枝珍珠呢份沙律配搭好好 平時唔鐘意食沙律嘅朋友 佢都覺得好好食蟹肉同荔枝珍珠係成份沙律嘅靈魂👍🏻焗法國連殼食田螺連殼食田螺第一次試 個殼原來係用餅乾整 幾得意個sauce ge 味道同係法國食過嘅差唔多 而且底下嘅薯蓉仲整得好好味👍🏻👍🏻松露煮法國原粒蘑菇除左大大粒嘅蘑菇 原來仲有d 辣肉腸 夾埋一齊食更滋味😋😋燒牛脷熱脆包 呢個牛脷包真係好驚喜💕💕牛脷燒得好淋 個包烘得好脆 入面仲有wasabi 芥辣醬 真係好好味😍😍on side 仲有好開胃嘅菠蘿粒😚黎到一定要試下👍🏻👍🏻食完咁多小食 到主菜啦😚😚主菜叫左兩個 首先係雜菜薯仔煙豬腩燴法國鴨脾呢個一切開 一食落口就覺得好驚喜鴨肉燴得超級超級淋💕💕💕💕💕不過食到一半覺得有d 咸左少少🙈蒜香牛肉扁意粉牛肉大約7成熟 意粉係煮到岩岩好 整體唔錯另外好抵讚嘅係 呢到上菜嘅時間計得好好 會睇住你食完沙律 先再上下一個菜 唔會一次過咩都上曬黎👍🏻👍🏻👍🏻而且原來晚餐時間係
首先我地叫左兩杯餐酒 佢仲有d 生果粒係入面
不過食到一半覺得有d 咸左少少🙈
蒜香牛肉扁意粉
牛肉大約7成熟 意粉係煮到岩岩好 整體唔錯
另外好抵讚嘅係 呢到上菜嘅時間計得好好
而且原來晚餐時間係有live music, 好多情侶黎慶祝生日/週年紀念 仲會唱生日再加兩三首歌同佢地慶祝tim 閃死我同我朋友🙈🙈