2020-12-09 321 瀏覽
第一次係男朋友帶我黎,先知銅鑼灣有間咁有氣氛嘅樓上餐廳。最近朋友生日就諗到帶佢黎慶祝因為本身冇諗住寫食評,所以冇影晒全部菜式。大部分相都係第一次去時影嘅,第二次去時又叫返啲相同菜式,同之前一樣高水準。🥣「餐湯」個人認為一定加錢換98%野菌忌廉湯,份量都幾多飲完都飽飽地,所以如果細食嘅話,建議唔好咁快飲晒,留返啲位俾主菜~🍴「香煎法國鵝肝」豪華套餐嘅美味前奏,擺盤十分精緻。🍤「海鮮拼盤」掛住食冇影到🤣只可以同你地講生蠔好新鮮好好味!!擺盤都好靚🥩「牛扒」都係冇影到,叫咗5成熟,煎得啱啱好,好大份仲有配薯仔真係🍢「火焰美國Prime護心肉牛柳串」,終於有影到。因為太驚豔,所以一定要影下。燒緊嘅相係段片嘅截圖。本身以為咁誇張嘅菜式,應該係得個樣好睇先知食落都有驚喜,牛柳軟硬適中,同啲醬汁好夾。雖然望上去好似好少咁,但大大舊食起身就覺得好滿足。最後甜品焦糖燉蛋、心太軟都冇令人失望,不過飽到食唔落喇...豪華嘅一餐完美結束!本身真係冇諗住寫食評,因為食物質素同店員服務太好先寫。下次有特別日子會再幫襯!
第一次係男朋友帶我黎,先知銅鑼灣有間咁有氣氛嘅樓上餐廳。
最近朋友生日就諗到帶佢黎慶祝

🍴「香煎法國鵝肝」豪華套餐嘅美味前奏,擺盤十分精緻。
香煎法國鵝肝

本身以為咁誇張嘅菜式,應該係得個樣好睇

火焰美國Prime護心肉牛柳串

豪華嘅一餐完美結束!
心太軟

本身真係冇諗住寫食評,因為食物質素同店員服務太好先寫
。下次有特別日子會再幫襯!
生日
香煎法國鵝肝