2019-12-23
是日一行二人黎呢到食lunch,去到都幾多人,但都有一兩張吉枱,所以唔洗等直接入得。今次坐入啲既位先望到原來有單車吊係牆身。睇完餐牌,因為上次點左麻辣湯,於是今次試上次試唔到既金蟲草野菌養生湯,朋友點左麻辣湯,再叫多份醬汁魷魚黎share。先講果小食醬汁魷魚(辣),叫左碗既份量,早知叫碟啦,估唔到甘好食。啲魷魚好爽,又唔會有簡水味,果汁好惹味,少少辣,啲魷魚好入味,好食。到朋友果麻辣湯三餸麵(中辣),因為我上次食過,佢啲辣係慢慢滲出黎,越食越辣,辣得過癮。到我想試好耐既金蟲草野菌養生湯三餸麵,果然冇令我失望,果湯好清甜,感覺好補甘,有啲金蟲草同菌絲,仲有一大舊紅蘿蔔伴埋係湯到,餸我叫左墨丸牛丸同牛腩,三樣餸都係正常好味。整體黎講,已經第二次食,湯既質素真係好得,好過出邊啲味精車仔麵,食完絕對會再返轉頭再食。服務正常,店員都係反應快果類。
醬汁魷魚(辣)(碗)
麻辣湯三餸麵(中辣)
麻辣湯三餸麵(中辣)
金蟲草野菌養生湯三餸麵
金蟲草野菌養生湯三餸麵