亞洲美食+開放式廚房主題的自助午餐, 今天星期日$478+10%, 匯豐信用咭有75折, 平均每人大約$400, 不是特別平, 食物質素下降了不少, 除東南亞廚房都可以保持水準外, 中菜廚房食物質素非常差, 枝竹抄小棠菜, 枝竹有少少變味可能天氣太熱豆類食品易變壞, 而冇小心處理好, 另外煮鱸魚啲鱸魚味香好鮏, 覺得條魚好唔新鮮, 义燒太瘦太硬, 不過點心就好好味, 牛肉球、蒸素餃味道都唔錯蒸得啱啱好, 中式湯都好清甜!冷盤區有大量長腳蟹, 又有麵包蟹、蝦又大大隻、青口同螺都好鮮甜, 不過冇生蠔就有點失望!整體食品係一般及部份更需要改善!另外服務方面直得一讚, 我在中式廚房區向一位中廚查詢為何今天蒸點沒有燒賣, 隔了大約15分鐘竟然送上一客燒賣(有4粒), 令我非常驚喜及有親切感, 其他餐廳服務員態度都很好, 回應也很快!**不過酒店泊車優惠應該改一改, 優惠只有兩小時, 除後是每小時$90, 食自助餐一般都是食到盡(因為又要食又要同親友吹水), 午餐時段是12:00-14:30, 那又要提早5分鐘到, 無理由食到一大半就要趕住走, 非常奇怪!可能想迫你比$90, 所以為食得及吹得盡慶

**不過酒店泊車優惠應該改一改, 優惠只有兩小時, 除後是每小時$90, 食自助餐一般都是食到盡(因為又要食又要同親友吹水), 午餐時段是12:00-14:30, 那又要提早5分鐘到, 無理由食到一大半就要趕住走, 非常奇怪!可能想迫你比$90, 所以為食得及吹得盡慶, 為有轉去泊了附近安達停車場!希望泊車優惠同晚上一樣可享有3小時優惠。
2020-07-12
5 分鐘 (堂食)