2019-02-10 67 瀏覽
因為朋友推薦所以跟佢試下印度菜🙈第一次係香港試正宗印度野一入到去見到好多印度local係到食緊野 而waiter都係local所以等位既時候就更加期待好彩唔洗等好耐 就已經可以安排入坐😍Paneer Tikka $95呢碟因爲見好多香港人都推介 所以我同朋友都叫左佢其實係印度式既奶酪 分別用綠辣醬同紅辣醬醃製 食落其實完全唔辣不過我唔係好食得出有咩分別只係覺得其中一隻個味濃少少連埋旁邊既蔬菜一齊食更正😍入面既質感比我想像中硬 似平時食開既豆腐不過個味都好出既 配埋個醬融合得好好 會食上癮😛Paneer Tikka Lababdar $85Stuffed Paratha $45然後就當然叫左個馬薩拉同餡餅啦呢款係奶酪番茄馬薩拉 入面都加左幾舊頭先食完既奶酪😆好醬好濃食得出加左好多材料入去煮 配埋個餡餅真係一流個餅其實有四隻味:薯仔、印度芝士、芝士、雜菜而我地當然選擇左印度芝士特別d食落其實唔係好食得出 可能因為加左d醬落去但起碼個芝士唔會令個餅太漏整體上都係唔錯既👍🏻Bambaiya Dahi Puri $75最後再叫多左碟圓脆餅因為我地太睇少我地個胃 所以最後翻叫翻本身都想食既前菜一上
因為朋友推薦所以跟佢試下印度菜🙈

不過個味都好出既 配埋個醬融合得好好 會食上癮😛

Paneer Tikka Lababdar $85

Stuffed Paratha $45

然後就當然叫左個馬薩拉同餡餅啦

個餅其實有四隻味:薯仔、印度芝士、芝士、雜菜
而我地當然選擇左印度芝士特別d

最後再叫多左碟圓脆餅
因為我地太睇少我地個胃 所以最後翻叫翻本身都想食既前菜
一上黎個下勁surprise 成個好presentable
食落呢個冷盆好有驚喜
比想像中好食 d圓脆餅雖然比d醬cover住 但都依然好脆 加埋d酸酸地既醬其實好開胃
佢入面仲有d豆同香料 有少少咬口 唔太漏

Patiyala Lassi $49
最後野飲叫左呢個芒果奶昔
特別之處在於佢入面加左茴香 都幾特別 食落會有淡淡既香味

總括黎講 呢間正宗印度野非常值得一試 個奶酪真係好食 必叫!