2019-11-25 332 瀏覽
今日喺附近放工 見佢都幾特別呀食大澳菜 平時都好少有 就個同事一齊嚟食要咗兩個係海鮮嘅包括呢個卜卜蜆鍋同埋煮北寄貝個卜卜鍋係用火鍋形式咁樣送上 目測起碼都有成30隻蜆仔佢嘅煮法就係好簡單 可以食到蜆仔嘅鮮 就咁一堆蜆加辣椒,芫荽同埋蒜頭 就係蜆裏面嘅鮮味 呢個蜆好好食 佢仲可以轉頭加埋飯 變成粥底咁樣食食咗一半期間個北寄貝就煮好咗喇 佢係跟有一啲粉絲係底粉絲吸曬北寄貝同嘅鮮味 北寄貝好新鮮 一流 我哋特登食咗一大半之後先至叫其他食物因為唔想海鮮變凍咗 我哋仲叫咗一個香芒沙拉骨同埋炒銀針粉 銀針粉上面有櫻花蝦脆卜卜 又唔會炒到淋晒糊晒 唔錯 沙拉骨就邪惡d 但真係好好味 唔會太多沙拉醬 味道調得岩岩好 而且都有成6 7 件份量都唔少 由於每樣菜式份量原來唔少 真係太飽 所以要打飽整體食物質素幾高 價錢算合理 位置方便 推介

要咗兩個係海鮮嘅包括呢個卜卜蜆鍋同埋煮北寄貝

個卜卜鍋係用火鍋形式咁樣送上 目測起碼都有成30隻蜆仔