2019-02-08 29 瀏覽
覺得呢個點名好得意,見到網上其他人嘅相都幾吸引,就同朋友去食,原來「蜜庵」係代表食甜品休息嘅地方,而「本膳」係代表食和食。。間餐廳令我覺得有少少似muji, 都係以木為主。餐廳嘅賣點係米粉pancake,用米粉、蛋、粟米粉和法國牛油。因為pancake 係即叫即做,等咗大概15分鐘就有得食啦。。炸雞米粉pancake $128呢個賣相幾靚,仲有啲糖漿提供,啲炸雞揸得幾金黃色,排成一座小山,而pancakes上面就已經有白色嘅醬汁, 個人覺得上面嘅醬汁已經足夠,唔需要再加上糖漿呢,由於佢係用米粉造成,所以唔會食完之後一陣風,反而食完真係好飽肚。。Latte $38另外叫咗杯飲品,佢個拉花幾靚,咖啡都算唔錯,下一次可以再嚟試吓其他pancake呢。

炸雞米粉pancake $128

Latte $38