2022-07-25 1705 瀏覽
今晚去了尖沙咀大紅袍火鍋料理,因為有人又掛住重慶麻辣鍋,但又想試新嘢。而我就揀了木瓜雪耳雞腳湯做鴛鴦鍋,潤一潤佢希望減低罪惡感😆😋 調味配料有芫荽,加分👍🏻👍🏻👍🏻呢度除咗平時常見的火鍋料之外,仲有好多海鮮刺身,同埋幾款邪惡嘅小食🙈我哋今晚決定試黃金鮮魷!果然名不虛傳,好好食😱 足料蛋黃,好香,炸得好脆🤤兩個嗜牛之人,點了一份安格斯牛頸脊,一份手切封門柳。上碟份量唔少,牛肉顏色好靚。前者肉質好滑,後者有咬口D但牛味濃D,各有各出色 😍😍海中蝦滑&四寶丸,正常操作,夠彈牙珊瑚蚌好新鮮,但係好咸!唔知係我湯底問題定係本身都係咸。無黑柏葉,所以點了白柏葉,又幾好食喎😀最有驚喜係鮮鵝腸!!!!🤩我唔好的,諗住試一條,但係,好鮮甜😍 最後都食咗唔少😂 對佢讚不停!另外仲有我愛的冰豆腐 和 淮山!好啱我呢個滋潤湯底😬 兩個人食咗好多野🙈 好彩無飽到上心口~

海中蝦滑&四寶丸,正常操作,夠彈牙

最有驚喜係鮮鵝腸!!!!🤩