2014-08-15
我第一次黎呢度食係7月23日,相隔2個星期左右,估唔到個質素會有咁大分別!(2次都係Lunch)第一次黎,係門口既小姐帶我入座,好好禮貌.第二次黎友人先到,我落order時係一位著恤衫西褲既男人負責,餐牌係雙面設計,一邊係揀餐食,另一邊係特色飲品.我同友人只講左食咩,個男人就即刻收走我地手上既menu走左去...佢個lunch set點都會跟野飲既,加$10就可以升級做特飲...正常唔問你轉唔轉特飲,都會問下飲咩掛...但係呢位男仕無,收返menu即刻走左去...同場係我右手邊有3位女仔都係要落單,同一位男仕,同一樣態度,恰巧待3位女仔落完單,我地想叫返位男仕俾d menu睇下d特飲,我只係叫左一聲"唔該"個位男仕一個轉身就掉低左3張menu落我地張檯.我完全接受唔到佢既態度. 其一:有咩理由我只係叫左佢,佢就知我要menu!其二:有人叫你正常都會應人一聲丫,佢咁即係咩意思?一早就知我地未落野飲,掉返menu俾你地?真係未食已經被人打左300大板咁.d員工教育可唔可以做返正常水準?之後友人都發現,好多客人見到個位男仕行過都唔會叫佢,寧願叫其他staff.到野食個part先黎一個
我完全接受唔到佢既態度.
其一:有咩理由我只係叫左佢,佢就知我要menu!
到野食個part
先黎一個餐湯+蒜蓉多士,本身我都好期待.因為我第一次黎食個湯係好得!
今次個湯係好稀,飲落去仲好似有一陣檸檬洗潔精味...完全係2回事!!
隔左一陣我地右邊個3位女仔都有叫到卡邦尼,不過見住佢上檯係有煙出,唔知點解會有咁既情況發生.
由於友人怕叫佢地換會俾人加料,所以佢都係默默地"啃"左碟"冷麵"
最後上既甜品,無技術可言,所以味道都係正常既!
本身我第一次食完都好推介同事去,黎完第二次我已經black list左,同事聽到都覺得好驚訝,有咩理由d野轉得咁快!
補上menu相同埋第一次食既相,個湯真係變到呢...