2005-07-27 6 瀏覽
23/7/05今次係我第一次去和民食晚飯…一直以來我都覺得和民係做中上價錢的生意。排隊入0黎之前見到佢post左d價錢表又唔覺好貴,中價,大約每樣0野都係30-40蚊左右,覺得可以接受所以去試0下^^。我先叫左個牛肉烏冬($33),蕃茄豚肉串($28/3條,每條有4粒),之後我阿妹放工0黎到,佢就叫左個士多啤0梨芭菲($28)。見碗烏冬細細碗,仲以為一陣仲要叫多個小食0黎頂肚啦,不過同我阿妹share左之後都好襟飽。唔…牛肉烏冬都算好食,d湯味好濃,不過我覺得唔夠百人一朱的牛肉烏冬咁滑嘟嘟﹗^_^因為我太愛蕃茄,所以個蕃茄豚肉串係我必叫的項目﹗(嘻)不過我見到menu上的豚肉圖好似有好多肥膏,忍唔住就問埋d無聊0野XD我:(指住menu)「d豚肉肥唔肥0架﹖」待應:「都有d肥,就好似打邊爐的肥牛」我:「嘩,都好肥0下」(諗左陣)「可唔可以轉用瘦肉﹖」待應:「唔好意思,其實呢d已經串好哂,冇得轉…」(自我掙扎左一陣)我:「唔該,我都係要多個蕃茄豚肉串啦」待應:「你沒有問題嗎﹖」(緊張)<<我feel到佢真係緊張XD我:「冇問題」而個士多啤0梨芭菲比較細杯,上面就有d士多啤
23/7/05

因為我太愛蕃茄,所以個蕃茄豚肉串係我必叫的項目﹗(嘻)

我:(指住menu)「d豚肉肥唔肥0架﹖」
待應:「都有d肥,就好似打邊爐的肥牛」
我:「嘩,都好肥0下」(諗左陣)「可唔可以轉用瘦肉﹖」
待應:「唔好意思,其實呢d已經串好哂,冇得轉…」
(自我掙扎左一陣)
我:「唔該,我都係要多個蕃茄豚肉串啦」
我:「冇問題」

而個士多啤0梨芭菲比較細杯,上面就有d士多啤梨+超凍的雪糕>﹏<(yummy),底層就麻麻地,係d乳酪+栗米片。如果一個人食哂成杯都會好飽肚0架﹗^^

我見個menu仲有好多款10幾蚊的小食同雪糕,我2邊木台的人都有叫到牛肉火鍋($68),細細鍋的,我下次都會去試下~